Houtaantasters bestrijden

Last van houtaantasters? Neem contact op met Accuraat Plaagdierenbestrijding.

Er zijn twee soorten houtaantasters:

Last van houtaantasters? Neem contact op met Accuraat Plaagdierenbestrijding.
Veranderlijke boktor
  • nathoutboorders: tasten hout aan in het bos en pas omgezaagde bomen.
  • drooghoutboorders: tasten hout aan dat al verwerkt is in allerlei bouwconstructies en gebouwen.

Nathoutboorders komen soms in grote getalen in huis voor. In de meeste gevallen gebeurt dit door openhaardhout waar de schors nog omheen zit en waar de kevers uitkomen.
De meest bekende soorten nathoutboorders zijn de bastkever en de veranderlijke boktor.
Beide soorten tasten het hout in huis niet aan en door het openhaardhout naar buiten te verplaatsen en de kevers op te zuigen is het probleem opgelost. Een bestrijding is niet noodzakelijk.

Last van houtaantasters? Neem contact op met Accuraat Plaagdierenbestrijding.
Huisboktor

Drooghoutboorders zijn een ander probleem.
De Huisboktor, de gewone en de grote Houtwormkevers en de Spinthoutkevers zijn alle aantasters die in staat zijn om constructies van gebouwen te ondermijnen. Vooral de Huisboktor kan de draagsterkte van een houten balk flink verminderen.
Indien u in uw woning of bedrijf een aantasting van deze insecten ontdekt is het raadzaam om uw woning te laten inspecteren en u te laten adviseren over de vervolgacties. Het kan noodzakelijk zijn om de gehele woning te laten behandelen met een middel dat een lange nawerking heeft om verdere aantasting tegen te gaan.

Wilt u meer informatie over het bestrijden van houtaantasters of heeft u last van houtaantasters? Neem dan contact met ons op!