Lieveheersbeestjes bestrijden

Last van lieveheersbeestjes? Neem contact op met Accuraat Plaagdierenbestrijding.

Last van lieveheersbeestjes? Neem contact op met Accuraat Plaagdierenbestrijding.

De meeste mensen weten wel hoe een lieveheersbeestjes eruit ziet. Maar dan bedoelen ze de volwassen kever, want de larven die zijn veel minder bekend. Op het plaatje hierboven ziet u een larve van een lieveheersbeestje. Hij lijkt geheel niet op zijn latere uiterlijk als kever.

De meeste lieveheersbeestjes hebben een zwarte kop en een oranje achterlijf met twee of meerdere zwarte stippen. Er zijn echter vele andere kleuren zoals zwart met oranje stippen, maar ook geel met zwarte stippen.

Last van lieveheersbeestjes ? Neem contact op met Accuraat Plaagdierenbestrijding.
Larve lieveheerstbeestje

Lieveheersbeestjes, en dan met name hun larven, zijn luizeneters en daarom zeer geliefd in onze tuin. In de meeste gevallen is er geen overlast van zowel de larven als de kevers, maar de laatste jaren zijn er Spinbuitenlandse soorten uit Australië ingevoerd om de inheemse soort te helpen met het vangen van luizen. Sinds die tijd zijn de lieveheersbeestjes massaal toegenomen en vormen soms een plaag als ze in het najaar een overwinterplaats opzoeken. In sommige gevallen verdwalen ze dan soms binnen in woningen en bedrijven, en veroorzaken daardoor overlast omdat ze met honderden tegelijk gaan rondvliegen.

Het opzoeken van de plaats waar ze binnen komen en het dichten van naden en kieren lost de overlast meestal al geheel op. Een bestrijding is niet nodig en de verdwaalde exemplaren kunnen worden opgeveegd of opgezogen.

Nog beter is het als u de beestjes laat overwinteren… tenslotte eten ze ook weer (onder andere) de luizen van uw mooie rozen in het nieuwe jaar!