Ongediertebestrijding voor particulieren

Meer dan 38 jaar ervaring in preventie en bestrijding van vrijwel alle soorten ongedierte.

Wespennest laten verwijderen

Plaagdieren of ongedierten in en om huis zijn er in alle soorten en maten. Dit zijn bijvoorbeeld: ratten, muizen, of allerlei soorten insecten, zoals wespen, bijen, hommels, voorraadinsecten, kakkerlakken, papiervisjes, mieren, muggen, rioolvliegjes, maar ook vogels, marters, vleermuizen, slakken.

Er zijn twee vragen belangrijk om een plaag op te lossen. Ten eerste: met welk plaagdier hebben we te maken en, ten tweede: wat is de oorzaak van de overlast. Bij de meeste meldingen is het al gauw duidelijk om welk soort plaagdier het gaat, maar soms, als het een buitenlandse insectensoort betreft, kan het noodzakelijk zijn om een insect eerst te laten determineren door het Kennis en Advies Centrum voor Dierplagen (KAD) in Wageningen. Zodra de diersoort bekend is en zijn eigen specifieke levenswijze, is het zoeken naar de oorzaak van de plaag vaak een stuk gemakkelijker. De plek waar de plaagdieren gevonden worden is lang niet altijd de plaats waar de bron is. Om een voorbeeld te noemen: broodkevers worden vaak bij het raam aangetroffen, maar komen in de meeste gevallen uit te oude voorraden in de voorraadkast. En bijvoorbeeld motmugjes zitten vaak op de muur in de kamer of hal, maar komen bijna altijd uit de kruipruimte en zijn een gevolg van een defect aan het rioolstelsel.

Bij sommige meldingen is het nodig om ook de naaste buren bij het onderzoek te betrekken, omdat de plaag zich al heeft verspreid over meerdere woningen, zoals bv. bij kakkerlakken, muizen en ratten vaak het geval is.

De werkwijze van Accuraat:

  1. Vaststellen met welk plaagdier we te maken hebben;
  2. Het opsporen van de bron;
  3. Wat is de oorzaak van de plaag;
  4. Hoe komen de plaagdieren de woning binnen;
  5. Advies om de overlast op te lossen;
  6. Advies om herhaling van de overlast te voorkomen;
  7. Indien nodig inzet bestrijdingsmiddelen om de plaag te bestrijden.

Ook is het mogelijk om voor uw bedrijf of instelling een inspectiecontract met ons af te sluiten, voor het periodiek inspecteren en bestrijden van plaagdieren. U heeft zelf de keus om te bepalen voor welke plaagdieren u een inspectiecontract wenst af te sluiten. De frequentie van de controles zijn afhankelijk van uw bedrijfsituatie. U kunt hiervoor vrijblijvend een offerte aanvragen.

Ons werkgebied is Gemeente Nieuwegein en omgeving, IJsselstein, Utrecht, Houten, Gorinchem, Vianen, Hagestein, Everdingen, Culemborg en Leerdam.