Spinnenbestrijding

Last van spinnen? Neem contact op met Accuraat Plaagdierenbestrijding.

Last van spinnen?Spinnen zijn nuttig omdat ze veel insecten vangen. Om die reden zijn ze dan ook beschermd in de Flora&Fauna wet. Maar hun aanwezigheid, en de keuze van hun nestplaatsen in en om het huis, maakt dat hun aanwezigheid niet altijd gewenst is. Daar komt nog bij dat sommige mensen een spinnenfobie hebben en dat maakt spinnen ondanks hun nut vaak niet erg geliefd.

Ook het deponeren van hun vieze zwarte uitwerpselen op kozijnen en muren maakt het er niet beter op. Maar zoals al is gezegd, ze zijn beschermd, d.w.z. dat we ze niet mogen doden en zelfs niet mogen verstoren. Er zijn dan ook in Nederland geen middelen toegelaten ter bestrijding van spinnen.

Wat mogen we en kunnen we wel doen:

Last van spinnen?De bekendste soorten zijn de Wielspinnen, huisspinnen en de roofspinnen.
De eerste soort, waartoe ook de kruisspin toebehoord, zijn degene die de webben maken in de tuin en langs de gevel.

Van de huisspinnen is de grote huisspin degene die de meeste overlast binnen veroorzaakt. Het is een spin met een zwart lijf en grote lange poten die soms over de vloer of op de muur loopt. Een gewoonte waar hij geen vrienden mee maakt.

De roofspinnen maken geen web, maar jagen al rennend achter hun prooien aan. De meest bekende is de zebraspin, die buiten in de tuin vaak over de tegels op de muur zijn prooi vangt.

Bel voor een afspraak of een offerte naar Accuraat Plaagdierenbestrijding op telefoonnummer 06-24972410.