Wespenbestrijding

Last van wespen? Neem contact op met Accuraat Plaagdierenbestrijding.

Het is ieder jaar hetzelfde: net als we lekker in de tuin willen zitten, worden we geplaagd door allerlei vliegende plaagdieren die ons leven verzuren. De bekendste zijn natuurlijk de wespen, maar ook hommels en bijen zijn niet geheel onbekenden in onze tuinen. De eerste reactie is: “die beesten moet ik niet, en die moeten zo vlug als het kan de tuin of mijn huis uit, en het liefst nog vandaag”.

Wat u nooit moet doen bij een wespennest:

het dichtmaken van de uitvliegopening!

Wespennest. Last van wespen?In de meeste gevallen lost dit het probleem niet op, en vaak wordt de overlast juist groter, omdat de wespen geïrriteerd zijn en dan sneller zullen gaan steken.

Het dichtmaken lost vaak niets op omdat ze meestal een nieuwe uitgang vinden of ze maken er weer een. In het ergste geval, en gelukkig gebeurt dit niet zo vaak, komen ze aan de binnenkant te voorschijn; in huis dus. Wat u beter kunt doen, is bellen naar Accuraat Plaagdierenbestrijding voor gratis advies.

Uiteraard is aan een wespenplaag heus wel wat te doen en in sommige gevallen, afhankelijk van de soort, is het gebruik van bestrijdingsmiddelen geheel niet nodig.

Hoe we wèl met deze plaagdieren om moeten gaan, kunt u lezen in de volgende tips en wetenswaardigheden.

De Hoornaar
Last van wespen?De Hoornaar is de grootste in ons land levende wespensoort. Ze worden bijna 2,5cm lang. Ondanks hun grootte zijn ze minder agressief dan hun kleinere soortgenoten. Ze leven van insecten. Vooral bijen staan vaak op het menu, die ze doodsteken om vervolgens de honing uit hun buik zuigen. Ook spinnen en rupsen worden gevangen die ze uitzuigen als voedsel voor hun larven. Dit in tegenstelling tot hun kleinere soortgenoten, die de insecten in stukken bijten, om ze vervolgens aan hun larven te voeden. Hun nest maken ze altijd op niet-vochtige plaatsen bovengronds. De doorsnede van het nest is ongeveer 20 tot 35cm.

Ze hoeven alleen bij overlast bestreden te worden. Zodra het kouder wordt sterven de nesten, net als bij de andere wespensoorten af. Alleen de jonge koninginnen overwinteren, om in het voorjaar weer een nieuw nest te bouwen.

Een steek van een Hoornaar is niet gevaarlijker dan van een andere wesp, maar indien men gevoelig is voor wespensteken is het raadzaam naar een huisarts te gaan of een EHBO post.

Bel voor een afspraak of een offerte naar Accuraat Plaagdierenbestrijding op telefoonnummer 06-24972410.