Muizen bestrijden: de huismuis

Last van muizen? Neem contact op met Accuraat Plaagdierenbestrijding.

In huis kunt u twee soorten muizen aantreffen: de huismuis en de bosmuis, waarvan de huismuis de meest algemene soort is.

Last van muizen? Accuraat helpt u bij het bestrijden van muizen.

Muizen leven vaak in de zomermaanden lekker buiten in de plantsoenen en de tuin, maar zodra het wat kouder en natter wordt gaan ze op zoek naar droge warme plaats om te overwinteren.

Het is dan ook belangrijk om, voor de herfst echt begint, uw huis te inspecteren op openingen, waardoor muizen naar binnen kunnen komen. Muizen kunnen door openingen van 8 á 9mm. Dat geeft al aan dat het niet gemakkelijk is om het huis muisdicht te maken; de meeste ventilatie-openingen in de spouwmuur zijn vaak al breder. Toch is het op zich nog niet zo erg als een huismuis in de spouwmuur kan komen, als er dan maar geen gaten door de binnenmuur zitten.

Waar moet u opletten bij inspectie:

  • Controleer of de ontluchtingsroosters, want deze zijn meestal van plastic, van de kruipruimte niet kapot zijn. Zo ja, vervang ze dan door een voorzetrooster van roestvrij staal (maaswijdte max. 0,5cm.).
  • Let op doorvoeren van kabels, leidingen, afzuigpijp van de keuken of de wasdroger door de binnen- en buitenmuur. Vaak wordt er wel een rooster op de buitenmuur geplaatst, maar is de binnenmuur niet goed afgewerkt waardoor de muizen, vanuit de spouwmuur langs de flexibele pijp, binnen kunnen komen. Beter is het om een pvc pijp door de binnen- en buitenmuur te maken en pas binnen over te gaan op een flexibele slang.
  • Controleer of er geen gaten of naden door en langs het dakbeschot zitten. Deze dicht maken met gaas en purschuim of, als het ventilatiegaten betreft, met een fijnmazig rooster.
  • Kijk in de meterkast of de doorvoeren niet te ruim zijn, zodat de muizen vanuit de kruipruimte binnen kunnen komen. Deze kunnen eventueel dicht gemaakt worden kit of purschuim.